’t Waar 18 augustus 2016

Beste liefhebber van de kunsten,

In deze 3e nieuwsbrief keer ik terug in de tijd.

1997

Kleur en contrasten zijn van groot belang in het werk van Maike van der Kooij. Bijna altijd landschappelijk werkend brengt zij in een beweeglijk handschrift een expressieve vaart in haar schilderijen, die zich kenmerken door een intense gevoelsbeleving.

Deze tekst vond ik onlangs in de nalatenschap van mijn moeder en betrof een uitnodiging voor een expositie in 1997.

Anno 2016 zou deze omschrijving nog steeds voldoen.

Bent u dezelfde mening toegedaan? Omdat te ontdekken nodig ik u uit te komen naar Galerie 10 bij 10, Dok 1A in Nieuwolda. Zondag 4 september om 15 uur is daar de opening van een expositie met werken van mij i.c.m. met enkele schilderijen van de oude Groninger Ploeg. Deze gelegenheidstentoonstelling werd mogelijk dankzij de samenwerking van 2 galeriehouders te weten Richard ter Borg en Cocky Loos.

Zondag 18 september tussen 14 en 17 uur geeft Richard ter Borg een lezing over het werk  van De Ploeg en dat van mij.

Daarnaast is het mogelijk die middag door u meegebrachte kunst (schilderijen, grafiek) te laten taxeren.

Mien Grunneger Laand

Dit is de titel van de nieuwe tentoonstelling bij Galerie de Groninger Kroon in Finsterwolde. Zondag 2 oktober om 17 uur vindt daar de opening plaats van de gelijknamige expositie, een directe verwijzing naar Ede Staal, zijn overlijden 30 jaar geleden en zijn lofzang op zijn geliefde land.

Mijn mede exposanten/ schilders zijn Antje Sonnenschein en Gertjan Scholte-Albers. Er zijn foto’s te zien van Wilhelm Friedrich en is er ruimtelijk werk van Sofia de Vries.

Deze tentoonstelling duurt t/m 1 januari 2017.

Wees welkom!

Maike van der Kooij

• www.maikevanderkooij.nl

• www.galerie10bij10.nl

• degroningerkroon.nl