‘t Waar 19 februari 2017

Beste liefhebber van de kunsten,

Met deze 4e nieuwsbrief informeer ik u over mijn belevenissen als schilder in de afgelopen maanden.
Eerder schreef ik al over mijn behoefte aan verandering, meer weg van het geziene landschap en meer naar de essentie. Openstaan voor wat er op mijn weg komt.
Naast vrijheid levert dat een hoop onzekerheid op en het is niet altijd even fraai wat er dan ontstaat, maar spannend is het wel!

Opdracht

Onlangs kreeg ik een prikkelende opdracht. Geen landschap, maar iets met de stad Groningen, ruig geschilderd op een leuk liggend formaat. 60 bij 140 cm.
De locatie moest wel herkenbaar zijn en het doek mocht geen plaatje worden.
Tja….. Na wat heen en weer gepraat stelde ik voor iets met het Noorderplantsoen te doen. Het was destijds in de nadagen van de herfst en het lage zonlicht gutste die middag van het overleg mooi over het laatste blad. Snel aan het werk dus.
Er volgden pittige schilderdagen. Wat doet een ‘Leegteschilder’ met zoveel bomen zonder horizon?
Het werd rommelen met de kwast vol verf, die sneller moest gaan dan mijn hoofd. Ik wilde me mee laten voeren door de dynamiek van het blad, de kleur, de structuur en hoe dat weerspiegelde in het water.

Twee weken geleden was het zover, er stonden 2 ’Noorderplantsoens’ in mijn atelier.
Ik vind het fijn om aan 2 doeken tegelijk te werken, dat maakt me vrijer en in dit geval kon de opdrachtgever kiezen.

Er is gekozen en het doek hangt al aan de muur.

Het andere Noorderplantsoen is binnenkort naast nieuw werk en een aantal doeken van minder recente datum te zien in de KUNSTHAL van het gemeentehuis Slochteren, samen met de beelden van Nelleke de Graaf.

De opening van deze expositie is vrijdag 3 maart om 16 uur.
Wees welkom!

KUNSTHAL
Hoofdweg 10a Slochteren