’t Waar 21 maart 2016

Beste liefhebber van de kunsten,

Middels deze 2e nieuwsbrief informeer ik u over de afgelopen paar maanden. Ook nodig ik u uit een bezoek te brengen aan de drie locaties waar werk van mij te zien is.

Transitie

Dit woord geeft weer in welke fase ik mij bevind.

Er is een drang om het anders te doen. Meer weg van het geziene landschap, meer naar de essentie, naar de kern van wat mij raakt.

Van horizon en vergezichten naar heel nabij. Inzoomen, de ruimte uit en toch ruimte scheppen...

De artist in residence ervaringen en het regelmatig verblijven in mijn keet zorgen voor onrust en gretigheid, waar het toe leidt is spannend en ongewis...

Afgelopen zondag werd in het Museum De Oude Wolden in Bellingwolde een groepsexpositie geopend van 20 kunstenaars uit de regio. Daar zijn t/m 5 juni 4 landschappen van mij te zien.

Komende zondag 1e paasdag opent slagwerkgroep Femmes Vattaal in de nieuwe locatie van Galerie Zofier in Workum om 3 uur een themaloze expositie. Daaraan doen 6 kunstenaars mee. Mijn meest recente werken, 9 doeken, zullen daar te zien zijn.

Tot slot: 9 april Museum Wierdenland te Ezinge. Daar wordt om 16 uur 30 de tentoonstelling ‘Vergezichten’ geopend. Deze tentoonstelling is onderdeel van ‘De Klassieke Salon’, georganiseerd door de Klassieke Akademie op meer dan 20 locaties in het kader van het tienjarig jubileum.

Wees welkom!

Een vriendelijke groet,

Maike van der Kooij