Boekpresentatie 16 april 2022

Zaterdag 16 april wordt het boek ‘Tussen de Dijken’ gepresenteerd. Het is geschreven door Marjan Brouwers, vormgegeven door Mariet Visser en met beeld van Maike van der Kooij.
Het boek is uitgegeven bij Uitgeverij Passage.

Boekpresentatie:

De boekpresentatie vindt plaats in de Reitsemazaal in het MFC Kabzeel, Dijkstraat 77 in Appingedam.
Tijdens de presentatie houdt uitgever Anton Scheepstra een inleiding, hij interviewt de makers en zal het het eerste boek aanbieden aan de oudbewoner Wim Ampak.
Oudbewoonster Mina Ferdinandus zal met begeleiding de middag muzikaal omlijsten.

Het boek

Het boek geeft een kijk in het leven van de bewoners van het voormalig woonoord Carel Coenraad. Dit woonoord was een barakkenkamp gelegen tussen de 2 dijken nabij het sluisje Hongerige Wolf.
In dit boek combineert auteur Marjan Brouwers de herinneringen van de inwoners met de geschiedenis van de Molukkers in Nederland en in het bijzonder de CC-polder. Haar teksten worden afgewisseld met de geschilderde portretten en panelen van Maike van der Kooij. Maike maakte een serie panelen die het leven van toen toont en een reeks portretten van de bewoners nu. Deze werken waren afgelopen jaar te zien in Galerie Bolumen, in Finsterwolde.

Het doel van het project; een gezicht geven aan de mensen met hun gedeeld verleden is met de realisatie van dit boek bereikt.

De boeken zijn verkrijgbaar tijdens de presentatie en zullen desgewenst gesigneerd worden.
Ook zijn de boeken verkrijgbaar bij de boekhandel en natuurlijk bij uitgeverij Passage, Sint Jansstraat 15 in Groningen, geopend iedere vrijdag van 13 tot 17 uur.

Niet vergeten dus: zaterdag 16 april van 14 tot 17 uur, Kabzeel, Appingedam.
Wees welkom!

RTV Noord heeft ook aandacht besteed aan het boek en het leven van de bewoners van Carel Coenraad.

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.